Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

США жорсто зреагують на насилля проти Євромайдану

  • 1178

Сполучені Штати Америки застерігають українську владу від застосування сили до учасників масового мітингу в Києві проти рішення не підписувати Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, попереджаючи про серйозні наслідки для двосторонніх відносин у разі розгону Євромайдану.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайетт в інтерв'ю українській службі «Голосу Америки».

«Для Сполучених Штатів свобода висловлювання і свобода слова і свобода преси - фундаментальні засади. Ми постійно повторюємо, що це наш вищий пріоритет. Повага до цих цінностей - одна з основ наших стратегічних двосторонніх взаємин. Відхід від цих принципів буде мати серйозні наслідки», - сказав дипломат.

Він також зазначив, що українська влада поінформована про позицію США.

«Ми дуже чітко пояснили і публічно, і особисто, що демонстрації, які відбувалися цього тижня, - це позитивний факт, який свідчить про силу демократії в Україні, і його необхідно поважати», - наголосив Пайетт.

Політик вважає, що масові акції, що вже тиждень тривають по всій країні, є позитивним знаком для майбутнього української демократії.

Крім того, він засудив напади на працівників мас-медіа, які відбулися в Києві сьогодні, 29 листопада.

«Ми дуже різко засуджуємо атаки на журналістів, зокрема, і сьогоднішні напади. Це дуже неприємні випадки», - заявив посол.



пропозиції партнерів
Новини