Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Євродепутат: Я вражений тим, як українці відстоюють свої права

  • 1021

Донька Юлії Тимошенко Євгенія, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко і народний депутат («Батьківщина») Григорій Немиря провели зустріч з віце-президентом Європейського парламенту Джанні Піттелла.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Мільйони українців продемонстрували, що вони готові захищати європейські цінності і свій європейський вибір. Ми вдячні ЄС і Європарламенту за підтримку українського народу в цій боротьбі», - сказала Євгенія Тимошенко.

У свою чергу Джанні Піттелла засудив згортання демократії в Україні, використання сили проти мітингувальників на Майдані в Києві, недавнє побиття активістів Євромайдану і журналістки Тетяни Чорновол і закликав владу провести неупереджене розслідування цих злочинів.

«Такі дії влади не відповідають демократичним і європейським цінностям. Я вражений тим, як українці захищають свій вибір. Ваше місце в Європі», - зазначив європарламентарій.

Він також висловив слова підтримки та солідарності з Юлією Тимошенко. «Юлія Тимошенко має бути негайно звільнена, а її політичні права відновлені, як того неодноразово вимагав Європейський парламент», - сказав Піттелла.

Крім того, він передав слова особистої підтримки Юлії Тимошенко від президента «Демократичної партії Італії» Маттео Рензі.

Раніше Джанні Піттелла провів зустріч з головою партії «УДАР» Віталієм Кличком, який закликав ЄС застосувати персональні санкції до «режиму Януковича».



пропозиції партнерів
Новини