Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Правозахисники: Влада поводиться як терористи

  • 887

Українська Гельсинська спілка з прав людини заявила, що прийнявши закон про амністію влада України стає в один ряд з терористами і піратами.

Про це правозахисники сповіщають у своїй заяві.

Юристи кажуть, що парламентська більшість «задля досягнення політичних цілей готова зруйнувати підвалини, на яких ґрунтується право, і перетворює фундаментальні основи правового порядку на предмет торгу і домовленостей», що є неприпустимим.

«Фактично, цим законом Верховна Рада ставить українську державу в один ряд із піратами та терористами, що використовують інститут заручників як інструмент впливу на ситуацію», - йдеться в заяві.

УГСПЛ підкреслює, що зараз ситуація виглядає так, що усі затримані мітингувальники «знаходиться під вартою лише для того, щоб змусити інших невизначених осіб, вчинити дії, передбачені цим законом (звільнення вулиць, будівель і т.д.)».

Правозахисники відмічають, що такими діями влада порушує 147 ст. Кримінального кодексу України:

«1. Захоплення або тримання особи як заручника з метою спонукання родичів затриманого, державної або іншої установи, підприємства чи організації, фізичної або службової особи до вчинення чи утримання від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

2. Ті самі дії, якщо вони були вчинені щодо неповнолітнього або організованою групою, або були поєднані з погрозою знищення людей, або такі, що спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років».

На останок експерти зазначають, що фактично законом Мірошниченка визнається незаконність утримання мітингувальників під вартою, адже можливість їхнього звільнення ніяк не пов’язана з діями заарештованих. Також правозахисники кажуть про низку порушень закону під час прийняття «закону про амністію».



пропозиції партнерів
Новини