Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Лише одна країна ЄС сказала «ні» санкціям проти Росії

  • 12342

Словаччина стала єдиною країною Європейського Союзу, яка висловилась категорично проти надання Україні економічної допомоги у ході саміту ЄС 20-21 березня.

Братислава не підтримала і санкцій проти Росії.

Словацький прем'єр Роберто Фіцо переконаний, що спершу Україна сама має дати раду з економікою своєї країни навести там лад. І лише після цього можна буде виносити на розгляд питання допомоги Україні зі сторони Європейського Союзу, адже Європа не має перебирати на себе відповідальність за українську економіку .

«Словаччина не погодиться з безглуздими економічними санкціями на адресу Росії, бо вони завдадуть колосальної шкоди нашому господарству», - сказав Фіцо.

Окрім того, голова словацького Уряду звинуватив ЄС у виникненні «української кризи». За його словами, це криза почалась через те, що Європа дала хибну надію членства України у ЄС.

Додамо, що Фіцо ніколи не приховував свого проросійського нахилу і саме за його прем'єрства оглядачі та експерти почали називати Словаччину «маленькою Росією», а самого Фіцо жартома прирівнюють до Путіна, називаючи «прем'єр-президентом».



пропозиції партнерів
Новини