Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Студентам Криму спростили перехід до ВНЗ Львова

  • 571

Майже півтори сотні кримських студентів виявили бажання навчатись у Львові. Але із тамтешніх вишів їх не завжди хочуть відпускати і часто не віддають документів.

Тому в Міністерстві освіти й науки саме для кримчан прийняли спрощену процедуру переходу в інший навчальний заклад.

«Тільки до думки треба звикнути, що інша місцевість, треба нові знайомства заводити, що нема поруч родичів, які в Криму. Друзів нема», - розповів студент Львівського національного університету імені Івана Франка Олексій, який навчається тут уже третій тиждень.

Після від'їзду з півострова Олексієві надіслали з його вишу довідку та копію залікової книжки. Натомість більшість кримських студентів потрапляють до Львова як втікачі.

«Реєстрації не видають дуже часто і довідки, і угоду і навіть залікову намагаються якимось чином, наприклад, для завірення взяти, а потім не віддати. Їх навмисне затримують, в Криму є багато таких скарг», - розповідає начальник львівського обласного відділу координації діяльності ВНЗ Любов Хомин.

Тому віднедавна за рішенням Міносвіти перевестися до іншого вишу кримчани можуть, маючи лише студентський квиток і хоча б копію залікової книжки. А студентами Франкового університету у Львові вже невдовзі стануть понад тридцять кримчан, ще близько ста хотіли б тут навчатись.



пропозиції партнерів
Новини