Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Німеччина почала постачати газ в Україну

  • 692

Почалися реверсні поставки газу німецької RWE в Україну. Як йдеться в повідомленні німецької газової компанії, вони проходять через Польщу.

Поставки будуть здійснюватися на основі п’ятирічного рамкового договору, який підписали у травні 2012 року «Нафтогаз» та RWE. Згідно з угодою, обсяг поставок може скласти до 10 млрд кубометрів на рік.

У польському партнері — газотранспортної компанії Gaz System повідомили, що вже завтра в Україну планується поставити близько 4 млн. кубометрів газу, що є максимально можливим обсягом, який дозволяє прокачати технічно пункт в Хермановіцах.

Нагадаємо, що Польща стала першою країною, через яку Україна почала отримувати газ з Європи в листопаді 2012 року. При цьому Україні газ обходиться дешевше, ніж за прямим контрактом з Газпромом. Газ постачала німецька RWE. Поставки через Польщу припинили в грудні 2013 після того, як Росія дала Україні більш ніж 30 % знижку на газ.

Андрій: Наприкінці березня, прем’єр Арсеній Яценюк заявляв про те , що Україна може купувати у компаній з Європи до 25 млрд. кубів газу, який буде обходитися їй на 100 доларів дешевше, ніж російський. Його ціна, нагадаю, з другого кварталу збільшитися до 485 доларів за тисячу кубометрів.



пропозиції партнерів
Новини