Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Дуров відмовився співпрацювати з ФСБ

  • 1269

Генеральний директор «ВКонтакте» Павло Дуров розповів про вимоги ФСБ видати дані організаторів спільнот прихильників «Євромайдану» в Україні і пов'язує їх з продажем власної частки в компанії. Копію вимоги він опублікував на своїй сторінці в соцмережі.

За словами Дурова, 13 грудня 2013 від ФСБ прийшла вимога «надати реєстраційні дані» авторів та організаторів низки груп, назви яких пов'язанні з «Євромайданом» і революцією в Україні. Судячи з опублікованого ним запиту, йдеться про 39 спільнот.

Павло Дуров запевнив читачів, що «ВКонтакте» не стала виконувати вимогу спецслужби. Пояснюється це тим, що російська юрисдикція не поширюється на українських користувачів соцмережі.

«Видача особистих даних українців російській владі була б не лише порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися» - заявив Дуров.

Також він зазначив, що в процесі йому довелося «пожертвувати багато чим», включаючи його власну частку у «ВКонтакте». Він підкреслив, що не шкодує про те, що трапилося.

В іншому записі Павло Дуров розповів про вимогу закрити групу прихильників Олексія Навального, яке він також відмовився виконувати.

«Ні я, ні моя команда не збираємося здійснювати політичну цензуру. Ми не будемо видаляти ні антикорупційне співтовариство Навального, ні сотні інших спільнот, блокування яких від нас вимагають».



пропозиції партнерів
Новини