Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Навальний розіслав лист з проханням розповсюдити його

  • 941

Олексій Навальний розіслав росіянам лист, в якому описує подробиці чергової судової справи проти нього та інше. В листі він просить користувачів інтернету і ЗМІ цей лист максимально розповсюдити, так як в судді правди добитись неможливо.

Олексій Навальний — російський політичний і громадський діяч українського походження, що здобув останніми роками слави поміж російських блогерів і медіа внаслідок своєї громадської діяльності, боротьби з корупцією і «путінським» режимом. Ми вважаємо його дії дуже сміливими і важливими, то ж також приєднаємось до розповсюдження його останнього послання перед серйозною судовою справою.

«Зараз скажу вам річ ​​важливу, але також незаконну. Вірніше, незаконною вона вважається для мене персонально, тому на таку заборону мені плювати. Я хочу, щоб ви знали.

У четвер мене будуть судити, що являється зовсім неоригінальною заявою, тому що мене і вчора судили (і навіть засудили), а також судять постійно — з початку цього року вже три рази засудили, визнавши винним.

Але в четвер будуть знову судити по-крупному. Це, так звана «справа Ів Роше», за якою підсудними будуть я і мій молодший брат Олег.

Як ви може пам'ятаєте, справу цю порушили вельми цинічно: прямо не приховуючи як «відповідь» за те, що я закликав виходити на несанкціоновану акцію 15 грудня. Меседж був зрозумілий: якщо ти думаєш, що будеш народ водити на масові несанкціоновані мітинги і думаєш, що ми не відповімо «по бєспрєдєлу», то помиляєшся. Тоді, протягом тижня, СК заявив про порушення аж трьох кримінальних справ проти мене.

«Справа Ів Роше» була основною і активно використовувалася зомбмоящиком і всіма божками єдиноросами, щоб два роки поспіль до слова «Навальний» додавати «викрав зі своїм братом 50 мільйонів рублів у французької компанії Ів Роше».

Таким чином Олег і Олексій Навальний вчинили розкрадання шахрайським шляхом грошових засобів торгової компанії в сумі понад 55 мільйонів рублів. Більшу частину цієї суми брати Навальні витратили на власні потреби, а понад 19 мільйонів рублів із цієї суми, щоб легалізувати отримані злочинним шляхом кошти, Навальний за фіктивними підставами та договорами нібито за оренду нежитлового приміщення, за сировину і матеріали перерахували з розрахункового рахунку так званої фірми-прокладки на розрахунковий рахунок «Кобяковской фабрики з лозоплетіння», засновниками якої були в тому числі і брати.

sledcom.ru/actual/271295

Поступово сума «викраденого» знизилася до 27 мільйонів, але суть від цього не змінилася.

Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації Олексію Навальному і його брату Олегу Навальному пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні розкрадань шляхом обману грошових коштів ТОВ «Ів Роше Схід» в сумі понад 26 млн. рублів і ТОВ «Багатопрофільна процесінгова компанія» в сумі понад 4 млн. рублів (ч.4 ст.159 КК РФ), а також в легалізації грошових коштів у сумі понад 21 млн. рублів ( п. «а» ч.2 ст.174.1 КК РФ. Найближчим часом СК Росії планує завершити розслідування даної кримінальної справи і пред'явити його матеріали для ознайомлення потерпілим, обвинуваченим та їх захисникам.

sledcom.ru/news/362002.html

Боротися з цим не дуже легко. Ти розумієш, що це повна маячня. От просто марення і повна вигадка. Але і розумієш, що будь-яка нормальна людина подумає: ну неможливо ж зовсім на голому місці придумати розкрадання 27 мільйонів. Чи не буде так Путін підставлятися. Якісь, значить, докази є. Або в суді Навальний доведе, що він правий.

Доведе, так. На всіх судах останніх років мені до останнього здавалося, що не можуть мене засудити, адже і право, і правда на моєму боці.

Як можна засудити мене по «Кировлісі» без економічної експертизи?

Як можна засудити мене за опір поліції, якщо на відео будь-кому видно, що опору нема?

Як можна засудити мене за вигуки, якщо будь-кому на відео видно, що я спокійно стояв?

Нормально. Скрізь засудили. Подивилися відео, переконалися, що вигуків не було і написали в судовому рішенні: викрикував і розмахував руками. Судити по «справі Ів Роше» мене, до речі, буде та ж суддя Коробченко, що і розгледіла на цьому відео скандування і вигуки.

Тому в суді я нічого не доведу. Зате вам хочу довести, тому і пишу. І тому прошу допомогти мені поширити цю інформацію.

Отже, з самого початку ми знали, що Ів Роше змусили написати заяву. Вони працювали з «главподпіской» (компанією, через яку, нібито, здійснено розкрадання ) п'ять років, були задоволені, а тепер вся ця робота оголошена шахрайством.

До них прийшли ФСБ і СК, сказавши: Не буде заяви — не зможете працювати. Це ми знаємо зі слів співробітників самої компанії. Бізнес Ів Роше повністю зав'язаний на митницю, контрольовану ФСБ і «невеликі проблеми з оформленням вантажів» поховали б всю справа протягом місяця.

Написали — нічого не поробиш. Ми не ФСБ і змусити назад взяти заяву не можемо.

Через деякий час, мабуть, Ів Роше усвідомили, що їх хочуть використовувати не просто для якогось рутинного залякування і погроз, а для прямої фабрикації політичного кримінальної справи. Вони зробили дуже туманну заяву «після того, як все буде закінчено, ні у кого не виникне сумнівів у нашій репутації». Що це означає, було абсолютно незрозуміло.

Потім пішли різні повідомлення на тему того, що Ів Роше збиток не визнає і заяву забирає. Про це, зокрема, багато разів говорив головред «Нової Газети» Дмитро Муратов з посиланням на особисту бесіду з директором компанії на ім'я Бруно Лепру.

Однак, ніяких формальних наслідків це не мало: справа йшла, під його соусом йшли виїмки, обшуки і допити, підписки про невиїзд і тд. Компанія Ів Роше зберігала мовчання, зберігає його до цих пір і не зробила жодної заяви, крім того, що вище за посиланням.

Ну, а потім настав таки довгоочікуваний момент, коли СК оголосило про «закінчення розслідування» і у нас з’явилася можливість ознайомитися з матеріалами справи. 157 томів. Коли ми почали знайомитися, в одному з найперших томів ми знайшли наступну послідовність документів:

1. Заява директора компанії з проханням перевірити на предмет шкоди та шахрайства (та саме заява, написана на наполегливе прохання співробітників СК і ФСБ.

2. Папір, де Ів Роше повідомляє, що вона проведе перевірку на предмет встановлення можливих збитків.

3. Папір, де Ів Роше офіційно повідомляє слідству, що ні прямих збитків, ні упущеної вигоди немає, а «главподпіска» надавала послуги на 4-15 % дешевше інших контрагентів.

Вам не здалося і ви не помилилися. Це офіційний лист від компанії в СК.

Коли ми прочитали її, то подумали, що чогось не розуміємо в цьому житті. Братів Навальних звинувачують у розкраданні грошей у компанії, а компанія говорить: у нас нічого не викрадали.

Це було занадто добре, щоб бути правдою. Яким би шахраєм, п’яницею і бешкетником, а також іноземним шпигуном не був Бастрикін, він же не може бути остаточним дебілом, щоб шити гучну кримінальну справу на такому матеріалі.

Тому ми були впевнені, що в одному з останніх томів (а нам давали їх строго по черзі, забороняючи дивитися останні), є документ від Ів Роше, який спростовує цей.

Чим далі ми знайомилися, тим зрозуміліше ставало, що нового документа немає. Це, до речі, пояснювало дивну штуку: у справі з’явився ще один заявник — якась МПК з якимись зовсім абсурдними і незрозумілими звинуваченнями. По датах було видно: Ів Роше написало, що збитку немає і наслідок побігло шукати нового «потерпілого».

Ну так от, чим далі ми читали справу, тим більше запитували у слідства: а ви хлопці, що зовсім вже погані? Де у вас документ про те, що Ів Роше завдано збитків.

І довипитувались: зрозумівши, що зараз буде скандал, СК знайшов прекрасне рішення: домашній арешт з такою екзотичною і абсолютно незаконною умовою «заборона на будь-які коментарі у ЗМІ про справу». Зверніть увагу: мені дозволяється (через посередників в особі захисту, звичайно) коментувати Путіна, Медведєва, Крим, Україну, Кадирова, Якуніна, Сечіна і все інше. Тільки «справу Ів Роше» коментувати в ЗМІ мені офіційно заборонено.

Побачивши саме цю (зовсім унікальну) вимогу в листі до суду, ми остаточно зрозуміли, що ніякого нового паперу від Ів Роше ми не знайдемо. Збитку немає, це офіційно зафіксовані в матеріалах справи. А завдання слідства зараз одне: заткнути нам рот до суду, а там вже суддя допоможе обійти складний момент.

Тому зараз я абсолютно відкрито і офіційно кажу: що мені плювати на всякі заборони і вимоги мовчати. Плювати на погрози зміни дом.арешту на звичайний. Я мовчати не буду і хоч в суді нічого не доведу, але зроблю все, щоб довести вам.

Тому я передав цей лист до Фонду боротьби з корупцією з проханням опублікувати його і допомогти мені написати цей пост. Читайте самі. Тут все просто:

Клопотання стр. 1

Клопотання стор 2

Доповідна записка стр. 1

Доповідна записка стор 2

Ось і все. Ось вам і «справа Ів Роше», ось вам і «розкрадання».

Я не знаю, що ще я можу зробити на суді. Я не знаю більш сильного аргументу на користь невинуватості своєї і Олега, ніж лист від потерпілого, що він не потерпілий.

Нічого не буду писати далі по суті справи, марно вже. Можу додати тільки, що ми звертаємося із заявою про злочин за фактом залучення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Що я хочу від вас? Ви мені можете допомогти дуже просто. Прочитайте це все і розкажіть кому-небудь ще. Блог в жж заблокований, твіттер, ВК і ФБ на черзі. ЗМІ, які не побояться написати про це, залишилося одиниці.

На це і розрахунок: небагато людей в інтернеті знають правду, а в зомбоящику бомблять «викрав 27 мільйонів».

Але ж ви-то не «небагато людей з інтернету». Вас сотні тисяч. Нас сотні тисяч. Три рази натиснули на кнопку і поговорили з парою людей — вже кілька мільйонів знають про це.

Хлопці з ФБК навіть зробили такий невеликий сайт, щоб простіше було поширювати цей розрахунок Ів Роше: http://delo.navalny.ru

Хочете допомогти: розповсюдьте його (а якщо зручніше, то цей пост) де можете, надішліть кожному, хто слідом за пропагандою пише про «викрали у Ів Роше». Мамі розкажіть, бабусі. З таксистом поговоріть .

Ось і все. Я сто разів казав: нас більше і сила у нас така, що будь-яку пропаганду ми можемо викрити моментально. Просто треба працювати і не думати, що хтось це зробить за тебе. Хтось, у кого більше часу або друзів у Фейсбуці.

Ніхто нічого не зробить — просто ваша ділянка фронту буде не закрита.

Ось у нього і проповзе мерзенне рильце Дмитра Кисельова і різноманітна Маргарита Симонян. Ніхто не буде винен, крім вас.

Іншого опору не існує. Це опір може перемогти і переможе.

На цьому я свій пафосний мотивующий виступ закінчую.

Заздалегідь спасибі всім, хто допоможе. http://delo.navalny.ru ».



пропозиції партнерів
Новини