Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Фірташу загрожує до 50 років тюрми

  • 549

Український олігарх очікує на розгляд справи не у слідчому ізоляторі, а у своїй віденській резиденції, сплативши заставу у рекордні для австрійського правосуддя 125 мільйонів євро.

У травні суд розгляне питання екстрадиції Фірташа до США, повідомили Deutsche Welle у Земельному суді Відня. Всі необхідні документи від Федерального бюро розслідування США, за словами речниці суду, вже надійшли.

Кримінальну справу проти Фірташа слідчі ФБР розслідували впродовж кількох років. Йдеться про підозру у створенні злочинного угруповання та підкупі представників місцевої влади в одному зі штатів Індії, а також представників центральної влади країни.

Згідно з матеріалами слідства, для отримання дозволів на видобуток сировини, необхідної для виробництва титанових сплавів Фірташем через посередників було передано хабарі на суму у щонайменше 18,5 мільйона доларів. Слідчі не виключають, що сума могла бути і більшою, враховуючи очікуваний щорічний прибуток від видобутку в Індії у близько півмільярда доларів на рік.

Якщо справу Фірташа буде доведено до кінця, це стане досі небаченим антикорупційним прецедентом, який змусить замислитися багатьох олігархів всього світу. Сьогодні мультимільярдер, який ще кілька місяців тому був одним з «господарів життя» в Україні, перебуває в очікуванні суду.

Рахунки Фірташа заморожені на вимогу США. Йому загрожує ув'язнення на декілька десятків років за створення злочинного угруповання та відмивання коштів. Максимальний сукупний термін ув'язнення, за злочинами, що їх інкримінують олігарху, становить 50 років, зазначає Мінюст США.
У відомстві не приховують, що справа Фірташа є показовою у «боротьбі з глобальною корупцією».



пропозиції партнерів
Новини