Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Наближається найбільший зорепад за рік

  • 1880

Вже на цьому тижні жителі Землі зможуть спостерігати метеорний потік Camelopardalid. Очікується, що це буде найбільший зорепад цього року — за годину можна буде побачити близько 200 падаючих зірок.

Невідомий раніше метеорний потік, що отримав назву Camelopardalid, в найближчі дні обрушиться на Землю. Його чекають з 23 травня, і до 25 травня Земля перебуватиме в потенційній метеорної зоні. Пік зоряного дощу припаде на 24 травня.

Метеорний потік Camelopardalid — це хвіст комети 209P/LINER, яка близько 200 років тому проходила по орбіті обертання Землі навколо Сонця. Комета була відкрита в 2004 році за допомогою наземного робота-телескопа LINEAR.

Очікується, що це буде найбільший зорепад цього року. З деяких куточків земної кулі за годину можна буде побачити близько 200 падаючих зірок. Вчені пояснюють це тим, що Земля пройде крізь хвіст комети, яка пролітала повз нашої планети 200 років тому.

Щоб побачити зорепад , потрібно буде відшукати на зоряному небі Полярну зірку, а поруч з нею невелике сузір'я під назвою «Жираф» — звідти і буде виходити потік.



пропозиції партнерів
Новини