Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

В Росії Губарєва визнали нацистом

  • 2399

Член чуваського відділення партії РПР — Парнас і руху «Солідарність» Дмитро Семенов був затриманий і доставлений до суду за перепост в соцмережах фотографій з екстремістською символікою.

Міліція прийшла до активіста додому в районі 6 ранку і відразу доставила до суду. У суді Семенов подав клопотання про перенесення розгляду справи на більш пізній термін, так як нічого не знав про претензії слідчих органів раніше, не встиг ознайомитися з матеріалами справи і знайти адвоката. Суддя частково задовольнила клопотання, перенісши розгляд на 14:00 того ж дня (28 травня).

Претензії слідчих стосуються розміщених Семеновим «ВКонтакте» фотографій «народного губернатора» Донецька Павла Губарева у формі забороненої в РФ організації Російська національна єдність (РНЄ), емблема якої являє собою видозмінену свастику. За версією слідства, Семенов порушив статтю 20.3 КоАП РФ (пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій). Ця стаття передбачає як покарання штраф до двох тисяч рублів або адміністративний арешт строком до 15 діб. При цьому навесні 2014 року, коли Губарєв був затриманий українською владою за сепаратизм, за нього заступився МЗС РФ, а звільнення «народного губернатора» вітав особисто Володимир Путін у ході зустрічі з представниками ОБСЄ.



пропозиції партнерів
Новини