Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

«Козаки» трощать храми та нападають на вірян в Криму (Відео)

  • 1991

В с. Перевальне в Криму в храм Покрова Пресвятої Богородиці УПЦ КП, виламавши двері, увірвалася група озброєних осіб кримінальної зовнішності, які були вбрані, як козаки.

Нападники розгромили внутрішнє облаштування храму і зайняли його, не допустивши настоятеля Івана Катькало до проведення служби. В Патріархії розповіли, що коли прибув священик, погромники з лайкою напали на нього, розбили автомобіль.

Як бандити — «козаки», так і поліцейські пояснювали свої дії тим, що «Київський Патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце в російському Криму».

Читайте також: На кримських вірян УПЦ КП напали.

У прес-центрі розповіли, що напередодні, в суботу ввечері, до батька Івана Катькало додому приїжджав священик Московського Патріархату і вимагав добровільно «звільнити» храм, заявивши: «це твої останні дні в Криму».

«Ми вимагаємо від російської влади в Криму покласти край утискам православних українських віруючих, а відповідальних осіб з числа нападників і поліцейських, які їм сприяють, притягнути до відповідальності», — зазначили в Патріархії.



пропозиції партнерів
Новини