Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

На інавгурацію Порошенка приїде федеральний президент Німеччини

  • 950

Як зазначають німецькі ЗМІ, візит Йоахіма Гаука є «особливим сигналом до процесу політичної стабілізації в Україні», оскільки, як правило, президент не відвідує такі заходи.

Як інформує, Німецька хвиля, рішення про візит німецького політика до столиці України було прийнято за домовленістю з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

За даними українського МЗС, інавгурацію Петра Порошенка відвідають близько 20 глав держав і урядів. Свої візити вже підтвердили президент Литви Даля Грібаускайте, президент Польщі Броніслав Коморовський, віце-президент США Джо Байден, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтер, глава Європейської ради Герман ван Ромпей, генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі Ламберто Заньєр . Також очікується приїзд до Києва міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса

Разом з тим стало відомо, що на посвяту Петра Порошенка не приїде його російський колега. За словами директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євгена Перебийноса, Україна не відправляла запрошення на інавгурацію Володимиру Путіну. Тож Росію на такому заході має представляти офіційний посол країни Андрій Воробйов, який поки не підтвердив своєї участі.



пропозиції партнерів
Новини