Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

«Російська пропагандистська машина гірша, ніж Радянський Союз», — BBC

  • 622

Журналіст всесвітньо відомого видання BBC Бріджит Кендалл написала статтю, в якій не те, щоби порівнювала сучасну Росію з Радянським Союзом, а стверджує, що це набагато гірше явище.

Зокрема, Кендал описує свій візит до Росії в період патріотичної ейфорії.

«Ніхто не може зупинити нас зараз», — заявляє один з редакторів російського телеканалу.

«Спочатку Олімпіада в Сочі, потім ми отримали Крим назад. І тепер ми виграли чемпіонат світу з хокею!».

Журналістка розповідає, що всі ЗМІ добре фінансуються. Кожен зі своїми дещо різними, але в кінцевому підсумку подібними версіями новин. А про Україну лишень одне повідомлення — про насильство в Східній Україні, про те, що в усьому винен Київ, що Україна кишить ненавистю до Росії, неонацистами і фашистами, і що це уряд США підживлює кризу за лаштунками, а Росія намагається діяти як миротворець.

Читайте також: Вторгнення Путіна в Крим додало йому 5% рейтингу.

Журналіст описує і те, як її намагалися втягнути в розмову п'яні студенти, і про застереження, які звучали, як «будьте обережні, що пишете про нас» і про загальну агресивну налаштованість жителів Росії до громадян США і України.

Підсумовує вона статтю заявою соціолога Гудкова, який сказав їй, що вважає, що сплеск ентузіазму для президента Путіна буде тягнутись досить довго, тому що головна мета — це бути переобраним в 2018 році, що означає — якщо він залишиться в доброму здоров'ї, то може бути лідером Росії до 2024 року.



пропозиції партнерів
Новини