Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Лукашенко назвав себе головним диктатором Європи (Фото)

  • 582

Про це президент Білорусі заявив під час спілкування із журналістами після інавгурації Петра Порошенка.

Як повідомляють vesti.ua, глава Білорусі також прокоментував ситуацію в Україні. «Я не думаю, що вона катастрофічна, надто багато тут нагнітають пристрастей, занадто багато розмов у цьому плані. Тому потрібно просто заспокоїтися, і в новому періоді потрібно стабілізувати ситуацію, тому що українці дуже працьовиті люди і розумні люди, і вони впораються з проблемами», - сказав президент Білорусі.

На питання, чи готовий він сам стати миротворцем, президент Білорусі сказав: «Ні, я ненавиджу миротворців і їх перемовників».

Коли ж його запитали про Януковича, він відповів, що екс-президент України не просив його про політичний притулок. «У Білорусі є село, де народилися його батьки, і якщо він захоче туди приїхати, ніхто не може йому заборонити», - заявив Лукашенко.

«Але я вам раджу - заберіть свого президента в Україну. Нехай він буде у вас. Якщо від мене буде залежати, я допоможу», - зазначив Лукашенко.

Читайте також: Текст президентської промови Петра Порошенка

Під час свого перебування у Києві Олександр Лукашенко не планував відвідувати Майдан. «А до мого наступного візиту, ви самі його розберете», - заявив він. Проте президент Білорусі пообіцяв прийняти запрошення на відкриття монументу загиблим під час революційних подій.

Варто відзначити, що Лукашенко був одним із найбільш відкритих і комунікабельних гостей на інавгурації. Він терпляче відповідав на всі запитання преси, активно ділився своїми думками і не по-диктаторськи жартував. Разом з білоруським главою до України, вже традиційно, приїхав і його син Коля.



пропозиції партнерів
Новини