Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Терористи коштують 3 мільйони в день

  • 680

За інформацією Forbes.ua, один день конфлікту на Сході коштує його спонсорам 3 мільйони доларів. А 2 місяці конфлікту вже обійшлись у 248 мільйонів доларів.

«В розрахунок були включені мінімальні суми за основними статтями витрат: оплата «праці» бойовиків, участь в акціях місцевих протестувальників, забезпечення зброєю, утримання баз підготовки диверсантів», - пише видання.

За останньою інформацією, наданою главою Української асоціації власників зброї Георгієм Учайкіним, зараз на Сході перебуває 15-20 тисяч бойовиків.

Дивіться також: КАМАЗи з терористами роз'їжджають по Сніжному

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Станіслав Речинський, зарплата терористів - близько $300 на день. Звісно, оплата «праці» кадирівця і місцевого гопника-ополченця істотно різниться. Також, безумовно, відрізняються розцінки для рядових бійців і їх керівників.

«Якщо припустити, що в середньому ополченцям «нараховується» близько $200, то утримання нинішніх 15 000 бойовиків обходиться в $3 млн на день. За орієнтовними підрахунками, з початку квітня, враховуючи усе зростаюче число ополченців, їм було виплачено мінімум $45 млн. До цієї суми треба додати преміальні за викрадення, вбивства, збиті вертольоти і іншу «благу активність в ім'я ідеї», - робить висновок видання.



пропозиції партнерів
Новини