Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Порошенко обурений звільненням депутата Лозінського з тюрми

  • 549

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, засуджений за вбивство, 11 червня достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я. Президент України вимагає перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області

«Неможливо уявити собі яскравіший за своїм негативом приклад, який би ілюстрував критичний стан судової системи. Лозінський - це її промовистий діагноз», - зазначив Порошенко.

Глава держави звернувся до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції з вимогою перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Як повідомляє УНІАН, у квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Пізніше Вищий спеціалізований суд у цивільних і кримінальних справах ще пом'якшив вирок Лозінському і зменшив покарання до 10 років ув’язнення.

Читайте також: Лозинський нібито вже встиг відсвяткувати звільнення із в’язниці

А 11 червня, в результаті рішення судді Сергія Вознюка, який раніше відбирав права в учасників Автомайдану та розглядав справу В'ячеслава Чорновола, Лозінський вийшов на свободу, відсидівши за вбивство Валерія Олійника лише 4 роки і 3,5 місяці замість попередніх 15-ти.

Сьогодні міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що Лозінського затримали і доставили назад у колонію.



пропозиції партнерів
Новини