Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Стіна Коломойського може з'явитись вже під Новий рік

  • 1068

Про це під час брифінгу повідомив в. о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

«Дійсно, така пропозиція мала місце. Це не «качка» і не фейк. Передбачається, що за свій рахунок у вигляді приватного партнерства даний проект буде реалізований», — сказав Борис Філатов.

За його словами, проект передбачає будівництво на кордоні з Росією суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом, по якому буде проходити електричний струм. Будівництво стіни завдовжки 1920 кілометрів передбачено на території Донецької, Харківської та Луганської областей. Цей проект буде реалізований в рамках приватного партнерства з ОДА, тобто на умовах державного замовлення при приватному фінансуванні. Взяти участь у цьому проекті зможуть і ряд підприємств Дніпропетровської області.

Читайте також: Коломойський пропонує збудувати стіну на кордоні з Росією.

Орієнтовна вартість проекту укріплення становить 100 млн євро, з яких 84 млн євро — вартість безпосередньо матеріалу. Передбачається, що укріплення буде виконано у вигляді сітки, встановленої на опорних стовпах і натягнутим зверху колючим дротом. На певних ділянках сітка буде перебувати під напругою.

Виконання ровів, мінних полів, сигналізації проводитиметься на розсуд Міноборони.Згідно з планом на виготовлення та встановлення спорудження піде близько 5-7 місяців.

Як повідомив Філатов, проект спорудження кордону переданий в Адміністрацію Президента України.



пропозиції партнерів
Новини