Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Українці люблять Обаму та Євросоюз замість Путіна з Митним Союзом

  • 556

Такі дані отримали у результаті дослідження проведеного Центром ім. Разумкова. В опитуванні брали участь більше 2 тисяч людей.

Як повідомляє ТСН, за останні півроку думки українців суттєво змінились.

Якщо ще восени різниця між тими, кому подобався і не подобався Барак Обама була -3,9%, то сьогодні цей відсоток кардинально інший - +23,5%. Те ж саме зі ставленням до Володимира Путіна. Колишня різниця між симпатиками і антипатиками становила -1%, сьогодні - це -57,3%.

Аналогічно кардинально вдірізняються нові погляди українців і щодо Євросоюзу, НАТО та Митного Союзу. Наприклад, якщо восени 2013 року різниця між тими, хто виступав «за» Євросоюз і тими, хто «проти» становила +14,6%, то сьогодні ця цифра злетіла до +33,4%. Кардинально протилежна ситуація з Митним Союзом. За півроку різниця між кількістю його прибічників і противників впала від -3,2% до -30,5%.

З «мінусу» в «плюс» змінилось ставлення українців до НАТО - +2,2% замість -40%, які були ще восени.

Також під час дослідження опитаних запитали, що ж, на їх думку, сталось у Криму - захист росіськомовних, стабілізація в Україні чи агресія проти України. Більше, ніж 74% відповіли, що це була російська агресія проти України. 84% людей не вірять, що Москва має мирні настрої.

Читайте також: Головними ворогами наші «брати» вважають США і Україну — опитування



пропозиції партнерів
Новини