Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Україна стане союзницею США без членства в НАТО

  • 1781

Таке рішення прийняв конгрес США. Згідно з ним, статус союзників Сполучених Штатів отримають також Молдова та Грузія. Зараз проект передали до профільної комісії для підготовки до прийняття в остаточному читання.

Як повідомляє Newsru.ua, відповідно до цього проекту період, на який країни отримають статус союзника, без членства в НАТО, триватиме доти, доки кожна з цих країн буде відповідати заданим критеріям, з метою передачі або потенційної передачі систем оборони або послуг оборони.

Рекомендується посилити взаємодію Збройних сил США із арміями не лише України, Грузії, Молдови, а й Азербайджану, Боснії і Герцеговини, Косово, Македонії, Чорногорії та Сербії.

Також проект закликає Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Агентство з торгівлі та розвитку, Корпорацію приватних міжнародних інвестицій (OPIC) і Групу Світового банку підтримати надання підтримки Україні, Грузії та Молдові з метою експлуатації запасів природного газу, нафти і розвиток альтернативних джерел енергії.

Дивіться також: Відео обстрілу українських солдат «Градом» з території РФ

Окрім того, рішення Конгресу забороняє всім федеральним відомствам і установам будь-яким чиномвизнавати суверенітет Російської Федерації над Кримом. Держсекретареві США рекомендуєтьсяактивізувати освітній і культурний обмін з державами колишнього Радянського Cоюзу.

Згідно із проектом, на прохання уряду України, президент США має право в міру необхіності надавати наступні оборонні засоби, послуги та і навчання:

1. Протитанкова зброя і боєприпаси.

2. Зенітна зброя і боєприпаси.

3. Екіпажна зброя і боєприпаси.

4. Стрілецька зброя і боєприпаси, у тому числі пістолети, пістолети-кулемети, штурмові гвинтівки, гранатомети і снайперські гвинтівки.

5. Броньовані транспортні засоби.

6. Високі колісні транспортні засоби багатоцільового призначення.

7. Човни надувні.

8. Бронежилети та інше.

Читайте також: НАТО знову закликає Росію відвести війська від України



пропозиції партнерів
Новини