Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Яценюк роз'яснив важливість законопроектів, які повторно вносять до парламенту

  • 722

Кабінет Міністрів України повторно вносить до Верховної Ради України необхідні для країни законопроекти.

«Крим.Реалії» повідомляє, що Арсеній Яценюк нагадав, що 24 липня «внаслідок непрогнозованого і без попередження розпаду коаліції були провалені ключові закони, які необхідні для України». Серед цих законопроектів — проекти змін до Державного бюджету України на 2014 рік, до Податкового кодексу, а також закон, «якого найбільше боїться Російська Федерація, але який потрібен Україні, — про спільну експлуатацію та модернізації газотранспортної системи України».

Він підкреслив, що провал цих законопроектів спричиняє відсутність фінансування українських Збройних Сил. Глава Уряду нагадав, що Міністерство фінансів України чітко доповіло, що з 1 серпня «нічим платити заробітну плату Збройним Силам, Національної гвардії і всім тим, хто захищають Україну».

Арсеній Яценюк повідомив, що провів розмову з директором-розпорядником Світового банку та МВФ: «Неприйняття цих законодавчих актів — це зрив програми з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком».

Відносно рішень щодо збалансування бюджету і зменшенню витрат, Арсеній Яценюк повідомив: «Народні депутати України та члени Кабінету Міністрів — всі будуть сидіти на голому окладі. Це мінус 400 мільйонів гривень по центральним органам виконавчої влади».

Уряд України також пропонує скоротити витрати на утримання всіх контролюючих органів та інспекцій на 70%.

Проект змін до Держбюджету передбачає введення тимчасового податку — військового збору в розмірі 1,5% додатково до податку на доходи фізичних осіб. Цей тимчасовий податок вводиться лише до кінця поточного року.

«Зараз ми хочемо зробити те, що не вдалося зробити чотири місяці тому через відсутність голосів у парламенті, — додаткові рентні платежі на нафту і газ — на те, що є надприбутковим», — сказав він.

За словами глави уряду, запропонована Кабміном модель дасть можливість всім чесним платникам податків «як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування податку на додану вартість».



пропозиції партнерів
Новини