Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Японія натякнула Росії, що може влаштувати на Курилах референдум

  • 2527

Екс-міністр оборони Японії Юріко Коїке наголосила, що у випадку референдуму на островах Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї, на яких проживає багато етнічних українців, їх територія цілком імовірно могла б повернутись до складу Японії.

«Як скрізь в Росії, жителі Курильських островів стали бідняками, які страждають через дії непрофесійного та корумпованого уряду. За іронією долі, серед теперішніх жителів Курил дуже багато етнічних українців. Цікаво, якби, приміром, на острові Ітуруп, де українці становлять близько 60% населення, відбувся референдум про приєднання до Японії, Володимир Путін визнав би його результат так само легко як в Криму?» - заявила екс-міністр Коїке, передає by24.org

За словами політика, Японія має намір максимально щільно співпрацювати з рештою держав «Великої сімки», щоб «амбіції безрозсудного Путіна перестали нести загрозу іншим регіонам України».

Читайте також: Японія ввела санкції проти Росії

За її словами, Токіо прийняло рішення надати Україні допомогу в розмірі 1,5 мільярда доларів на відновлення економіки і боротьбу проти російської агресії.

Нагадаємо, що в Японії вже довгий час вкрай серйозно ставляться до проблеми повернення незаконно окупованих у 1945 році північних островів Курильської гряди. 11 червня 2009 японський парламент прийняв спеціальний законопроект, що передбачає ряд заходів для повернення островів до складу Японії.



пропозиції партнерів
Новини