Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Лихоманка Ебола несе загрозу всьому світу

  • 1013

8 серпня було підбито підсумки засідання надзвичайного комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я. Висновки виявилися невтішними — на думку фахівців, вірус Ебола загрожує жителям багатьох країн.

Спалах захворювання в Західній Африці експерти ВООЗ назвали «надзвичайною подією», яке представляє собою об'єктивну загрозу.

Всьому виною висока ступінь вірулетності захворювання, а також відсутність ефективних медичних препаратів. Зараз єдиним порятунком від хвороби може бути тільки сильний імунітет. Ось тільки організм далеко не завжди може виробити достатньо антитіл для боротьби з хворобою. А між тим, багато пацієнтів помирають вже на другий тиждень після захворювання.

Ще одна сторона проблеми — слаборозвинена охорона здоров'я африканських країн. З урахуванням відсталості африканської медицини протистояти епідемії дуже важко.

Всесвітня організація охорони здоров'я вимагає ввести режим надзвичайного стану в державах, охоплених епідемією.

«Глави держав повинні оголосити про введення режиму надзвичайної ситуації, особисто звернутися до населення і проінформувати про кроки, які робляться щодо епідемії для контролю над нею» — йдеться в доповіді ВООЗ. В першу чергу, це стосується таких країн, як Сьєрра-Леоне, Ліберія, Гвінея і Нігерія.

Крім введення режиму НС, ВООЗ рекомендує постраждалим країнам збільшити фінансування сфери охорони здоров’я, а туристів — утриматися від поїздок в Західну Африку.



пропозиції партнерів
Новини