Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Замість заборонених маршів в Новосибірську пройшов мирний пікет

  • 617

17 серпня в Новосибірську замість проанонсованих, але так і не узгоджених маршів, відбувся мирний пікет із закликом більш справедливого перерозподілу податків на користь Сибіру.

До місця збору біля каплиці св. Миколи прийшли переважно працівники правоохоронних органів та журналісти. Компанію їм склали лише громадські активісти з георгіївськими стрічками, які висловлювали готовність перешкодити «виступам сепаратистів», але ніяких сепаратистів так і не дочекалися. Один з організаторів маршу Констатин Єременко повідомив по телефону, що він сьогодні знаходиться в Слідчому комітеті на допиті, за його словами, слідчі підозрюють його в екстремізмі, повідомляє news.ngs.ru.

У той же самий час в сквері на вулиці Орджонікідзе пройшов узгоджений пікет під тими ж гаслами, який провело громадський рух «Солідарність». Порядку 15 людей вишикувалися біля фонтану з гаслами: «Поверніть Сибіру податки, поверніть вибори», «Путін, вистачить грабувати Сибір» і т.д. Як пояснив організатор пікету Єгор Савін, учасники заходу не закликають до відділення Сибіру, а лише хочуть домогтися більш справедливого перерозподілу податків і більшої організаційної самостійності.

Через деякий час після початку пікету Єгора Савіна запросили в пересувний пункт поліції для дачі письмових пояснень, поліцейські також зажадали прибрати кілька плакатів, розповів сам Савін. Крім того, один з активістів з георгіївською стрічкою проскандував у фонтана: «Хто влаштує тут майдан, той поїде в Магадан» і покинув захід.



пропозиції партнерів
Новини