Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Бойовики «Ісламської держави» обезголовили американського журналіста

  • 873

Влада США підтвердили справжність відео, на якому відображена страта американського журналіста Джейса Фоулі ісламськими бойовиками, пише Chicago Sun-Times з посиланням на AP.

Президент США Барак Обама повинен сьогодні виступити зі спеціальною заявою у зв’язку із загибеллю журналіста. Як передає агентство АP, про це повідомили представники адміністрації США, підтвердивши, що на розміщеному в інтернеті відео, швидше за все, дійсно відображена страта Фоулі.

Фоулі був викрадений 22 листопада 2012 невідомими озброєними людьми. До цього він протягом п’яти років висвітлював події, що відбуваються на Близькому Сході, для таких засобів масової інформації, як: GlobalPost, NBC News і PBS NewsHour. Він побував в полоні у Лівії. Там його утримували приблизно місяць.

PBS NewsHour на своєму сайті виклала опис страти журналіста. Спочатку його змусили зачитати текст із засудженням точкових бомбардувань військовою авіацією США позицій бойовиків «Ісламського держави» в Іраку. Ця військова кампанія названа в тексті «останнім цвяхом, забитим у кришку труни» Фоулі. Відео закінчується тим, що людина з чорним мішком на голові обезглавлює Фоулі.

Угруповання ІГ попередила, що якщо США не припинять бомбардування, то головорізи стратять ще одного американського журналіста, що знаходиться у них в полоні, — Стівена Джоела Солтоффа. Його життя залежить від «твого наступного кроку, президент США Барак Обама», заявив на відео чоловік у масці, тримаючи полоненого, якого він представив як Солтоффа. При цьому «маска» говорила англійською із британським акцентом, відзначає Reuters.



пропозиції партнерів
Новини