Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У госпіталь, що належить російському банку, привезли 85 поранених під Іловайськом бійців (Фото)

  • 676

385-ий військовий госпіталь зараз є у приватній власності російського банку ВТБ. Про це повідомила уповноважена президента з питань мирного врегулювання конфлікту на сході Ірина Геращенко.

«Дніпропетровськ. 385 військовий госпіталь. Сьогодні з 6 ранку сюди привезли 85 поранених, з-під Іловайська... Є дуже важкі. Хлопці розповідають, що вони йшли на гуманітарний коридор, але їх жорстоко почали розстрілювати росіяни і іх наймити», – пише Геращенко у своєму Facebook.

Щодо російських власників, то у їх власність госпіталь попав випадково.

«В 2007 році цей госпіталь було продано приватній фірмі, яка, в свою чергу, не виконала свої інвестиційні зобов'язання по перебудові його в сучасну клініку (за це фірма мала отримати 2,5 га землі). А просто тупо перепродала госпіталь ....росіянам. І зараз він – у власності ВТБ», - пояснює ситуацію Ірина Геращенко.

«Тиждень тому сюди вже приходила їх делегація. Лікарі не пустили іх на поріг. Саме цей госпіталь приймає найтяжчих. Розрахований на 100 людей, збільшує навантаження до 200. Ліжка в коридорі. І при цьому в катастрофічному стані», – пише уповноважена президента.

За її словами, держава не може вкладати кошти в цей госпіталь, бо він в приватних руках. «Ненормальна і неприпустима ситуація, думаю, Мін'юст і ГП, та і ВР мають терміново її вирішити», – обурюється Геращенко.



пропозиції партнерів
Новини