Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Україна відібрала три фільми-претенденти на «Оскар»

  • 571

З 1-го до 29-го серпня Оскарівський комітет України приймав заявки на участь у відборі фільму-номінанта від України.

Зрештою до участі у відборі фільму-номінанта від України відібрали три стрічки: «Плем’я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир, або у квітів є очі» Олеся Саніна та «Трубач» Анатолія Матешко.

Картина «Плем’я» вже отримувала головний приз на Канському кінофестивалі в паралельній конкурсній програмі «Тиждень критики». Ця стрічка — абсолютний кінематографічний експеримент. Фільм розповідає драматичну історію, що розгорнулася в інтернаті для глухих.

Фільм «Поводир», який представили у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю режисер Олесь Санін почав знімати ще десять років тому. Через проблеми із фінансуванням фільм доробили у листопаді минулого року. Однак, через ситуацію в країні «Поводир» так і не вийшов на екрани. Це історія американського хлопчика, який опиняється в Україні, втрачає батька та стає свідком винищення кобзарів у 1934 році.

Повнометражний сімейний, дитячий, комедійно-музичний фільм «Трубач» вийшов у прокат у березні. Фільм розповідає про трубача дитячого естрадно-духового оркестра Миколу Шевченка. Він пише музику, привертаючи увагу всесвітньо відомого музиканта Юджина Гайсина, який гастролює в місті. Це абсолютно київська історія про суперництво двох дитячих оркестрів. 9-го вересня остаточно визначать яка з трьох стрічок представить Україну на Оскарі.

87-а церемонія вручення премії відбудеться 22 лютого. Список номінантів оприлюднять 15-го лютого 2015 року.



пропозиції партнерів
Новини