Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Села на Тернопіллі стоять у воді

  • 1047

Станом на 16 квітня, у зв’язку з погіршенням погодних умов, пов’язаних з підвищенням середньодобових температур з 11 квітня 2013 року, розпочалося інтенсивне танення снігу у північній частині області.

Із підвищенням температури повітря підвищився і рівень води на Тернопільщині. Вийшли з берегів річки Золота Липа, Коропець, Стрипа, Серет і Збруч.

"Піків повені було два - минулого тижня і цієї неділі, коли падали дощі, знову. Вода оточила 20 будинків. Підвали затопило в більше як 60-ти господарів. Люди весь цей час не мають спокою – витягують з ям картоплю, пересушують. Воду висмоктують помпою, а вона знову підходить. До Підлісного певний час доїзду не було, бо дорогу затопила вода", - розповідає Gazeta.ua секретар сільради Жукова Марія Чендей.

За її словами, ці території страждають від повеней в весняний і літній час вже десять років через несправну греблю, яка встановлена в Бережанах на річці Золота Липа.

Проте цього ж року ситуація стала катастрофічною.

"Гребля поломана і районна влада не береться її ремонтувати. Крім того приватники, поверх неї, ще дощок понабивали – щоб з річки краще вода до їхнього ставка йшла. А наші села вмирають - тисячі гектарів пасовищ в воді, то навіть не буде куди корів гнати пасти. В людей фундаменти будинків руйнуються", - додала секретар.



пропозиції партнерів
Новини