Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

«Стіну» побудують у 2 етапи

  • 675

Спочатку захисну споруду побудуть на ділянках, де не проводиться АТО, передає Українська правда.

Як розповів перший заступник голови Держприкордонної служби Павло Шишолін, реалізація проекту розпочнеться з кількох ділянок кордону за межами проведення АТО, загальною протяжність у 500 кілометрів. Загальна протяжність «Стіни» має скласти 2,295 тис. км.

«На першому етапі проект реалізовуватимуть на територіях поза межами бойових дій, де ми можемо забезпечити безпеку виконання робіт. Це межі Чернігівської, Сумської та Харківської областей. А також, частково, північних районів Луганської області: починаючи від Городища, до стику з Харківською областю», - розповів Шишолін.

Читайте також: Держдума РФ: Будівництво «Стіни» - це передвиборчий піар

За його словами, паралельно роботи будуть вестись на сухопутній ділянці адміністративного кордону з АР Крим і на морській ділянці, в першу чергу навпроти Маріуполя, Бердянська та Генічеська.

Другий етап будівництва розпочнеться після завершення АТО.

«Заходи інженерно-технічного обладнання передбачатимуть земляні та бетонні рови, шириною не менше 4 метрів і глибиною у 2 метри, контрольно-слідові смуги, рокадні дороги, різноманітні системи оптико-електронного спостереження, вежі, електронно-сигналізаційні комплекси та різноманітні фортифікаційні споруди», - повідомив Шишолін.

Читайте також: Порошенко повідомив про припинення вогню

Морську ділянку облаштують єдиною системою оптико-електронного спостереження і фортифікаційними спорудами, які не допустять безперешкодної висадки з моря на сушу України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна розпочинає національний проект «Стіна» на кордоні з Росією



пропозиції партнерів
Новини