Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

«ВКонтакте» офіційно почала передавати ФСБ дані і листування користувачів

  • 854

Слідом за соцмережею «ВКонтакте» ділитися інформацією з ФСБ почнуть «Яндекс», «Рамблер» і «Мамба».

Це означає, що компанія отримала введений цими нормами статус «організатора розповсюдження інформації».

Майданчики з цим статусом повинні зберігати на території Росії дані про дії своїх користувачів протягом шести місяців і ділитися цією інформацією зі спецслужбами у випадках, обумовлених у інших законах, встановлювати спеціальне обладнання та програмно-технічні засоби для забезпечення при необхідності розшукових заходів, а також розкривати Роскомнадзор інформацію про відвідуваність блогерів (якщо такий блог-сервіс у сайту є) та їх контакти.

Прес-секретар Роскомнадзора Вадим Ампелонскій підтвердив РБК, що «ВКонтакте» став першим майданчиком, що потрапила в реєстр.

Виконавчий директор «ВКонтакте» Дмитро Сергєєв повідомив РБК, що соцмережа отримувала повідомлення від Роскомнадзора про внесення до реєстру. «Очевидно, що за законом ми таким організатором є, і немає нічого дивного в тому, що ми опинилися в цьому реєстрі».

ВКонтакте «діятиме, перш за все, в інтересах користувача в статусі визнаного організатора поширення інформації. Наскільки ми розуміємо, в реєстр так само, як і ВК, внесені або будуть внесені найближчим часом всі великі майданчики», — заявив Сергєєв.



пропозиції партнерів
Новини