Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Львові розробили всюдихід, який можна використовувати в зоні АТО

  • 672

Львівське підприємство «ВЕЕМ-Металавтопром» розробило та виготовило самохідну радіокеровану установку, яку можуть використовувати військові у зоні АТО.

Ця установка обладнана електричним приводом постійного струму, який живиться від акумуляторів. В ній передбачено радіокероване дистанційне управління. Виготовлена у вигляді цільнозварного металевого корпусу на гусеничному ходу, в якому передбачена відповідна шумова і теплова ізоляція. Вона створена у відповідності з європейськими та американськими аналогами.

Установка призначена для застосування в екстремально-складних умовах, в тому числі може використовуватися військовими підрозділами ЗСУ, МНС та УВС. На ній можуть встановлюватися камери зовнішнього спостереження, обладнання для розвідувальних цілей, устаткування для виконання завдань в недоступних і небезпечних для життя і здоров'я людини місцях. Вона може бути засобом для переміщення, доставки військового обладнання до місць призначення або знешкодження предметів. Може також виконувати рятувальні роботи, завдання з охорони об’єктів без участі людини.

«На сьогодні дуже важливо, щоб наші підприємства працювали і продукували продукцію, яка є важлива в цей непростий час. Бачимо два взірці нової продукції: міжміський автобус, який за своєю ціною є дешевший, ніж аналоги, які роблять в Україні, навіть за ті, які роблять в Китаї.

І другий взірець — це всюдихід, який може 300 кг на собі везти, він може і пораненого вивезти з поля бою, може заїхати і в будинок, враховуючи систему відеонагляду, подивитися, що там відбувається. Піднімається на дуже круті підйоми, може їздити по будинках, також може підвозити і боєприпаси. Я думаю, ця розробка також є унікальна тим, що американські аналоги коштують близько 60 тис. дол., а наш український — 40 тис. грн. Добре, що Національна гвардія вже про це знає, і перші 10 екземплярів Нацгвардія забере в зону бойових дій. Я думаю, що не одне життя можна буде врятувати. Бо важливо під час війни все робити оперативно і швидк», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Він може переміщатися 6 годин, також можна наростити до 10 годин, якщо поставити потужніші акумулятори. Є три канали зв’язку — дротовий, Wi-Fi і радіоканал захищений, який може працювати до 5 км. Це наша розробка, я вважаю, що це досить потужне рішення, яке забезпечить і передачу відео. До розробки цього проекту задіяно близько 50 осіб, я не говорю про виробництво, а, власне, про інтелект — про підприємців, про науковців, зокрема Львівська політехніка та Університет», — сказав генеральний директор компанії «Мейл Сервіс» Ростислав Пасічник.




пропозиції партнерів
Новини