Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Під Парламентом затримують учасників ранкового пікету

  • 576

Радник глави МВС Антон Геращенко у своєму Facebook написав, що уже затримано 50 учасників заворушень біля Верховної Ради.

Водночас, офіційно столична міліція повідомляє наразі лише про 36 затриманих мітингувальників.

Разом з тим за словами Геращенка, який називає усі події провокацією, затримання тривають. Радник Авакова твердить, що міліція застосувала силу в рамках передбачених Законом. Конкретних випадків застосування сил він не описує.

Натомість Геращенко описав травми міліції. За словами радника глави МВС, під Парламентом сьогодні постраждало 15 співробітників міліції. Розбиті голови, переламані руки, вивихнуті суглоби — описує травми правоохоронців Геращенко у Facebook. За його словами, мітингувальники нападали на правоохоронців, кидали каміння, вибухові пакети, били скло. Всі правопорушники задокументовані на відео — твердить радник глави МВС.

Не виключено, що за організаторами сьогоднішньої провокації стояли іноземні спецслужби Росії — припускає Геращенко. За його словами, затримання виконавців провокації і організаторів будуть продовжені доти, поки кожен не відповість перед законом за те, що накоїв. Водночас, МВС звертається до всіх політичних сил з пропозицією утриматися від проведення масових акцій в Києві до дня виборів 26 жовтня. Оскільки це може бути використано в провокаційних цілях ворогами України.

Нагадаємо, сьогодні депутати відмовились включати до порядку денного закон щодо статусу ОУН-УПА. Кілька тисяч мітингувальників, які чекали прийняття закону під Радою, не отримавши бажаного почали скандувати і кидати петарди в правоохоронців. Виникло кілька сутичок між пікетувальниками і міліцією.



пропозиції партнерів
Новини