Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Євродепутати написали листа Путіну

  • 453

Політики звернулись до президента РФ із вимогою звільнити полонених українців та назвали неприйнятною заборону на в'їзд в РФ депутату Європарламенту Ребеці Хармс. Про це пише УНІАН.

Ініціатором листа є литовський депутат Пятрас Ауштрявічюс. Під зверненням підписався 61 депутат.

У листі йдеться про те, що Росія грубо порушує Європейську конвенцію із захисту прав людини та основних свобод, яку сама ж підписала. Зокрема мова йде про статтю 5 - право на свободу та особисту недоторканність, статтю 6 - право на справедливий судовий розгляд.

Також депутати вважають неприйнятною заборону на в'їзд в РФ депутату Європарламенту Ребеці Хармс, яка планувала бути на судовому розгляді справи Савченко.

«Ми закликаємо вас негайно вжити всі необхідні заходи, щоб гарантувати, що це справа розглядається у відповідності з Європейською конвенцією з прав людини. Зокрема ми просимо гарантувати допуск до слухань будь-якого члена Європейського парламенту», - йдеться в листі.

Також, враховуючи численні звинувачення в жорстокому поводженні, депутати просять дозволу відвідати Савченко в ув'язненні, щоб безпосередньо оцінити умови, в яких вона міститься, і перевірити її фізичний і психічний стан.

Читайте також: До Савченко застосовують тортури, - адвокат




пропозиції партнерів
Новини