Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Оформити спадщину стало простіше

  • 565

254 депутати проголосували за відповідний закон, автором якого є Сергій Міщенко. Спікер Олександр Турчинов пообіцяв вже сьогодні підписати цей закон, передає УНІАН.

Як передає УНІАН, закон покликаний спростити процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно. Для цього передбачається надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів.

Також скасували обов’язкову оцінку майна у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги за законом і за правом представлення (до таких спадкоємців, зокрема, належать діти спадкодавця, онуки, рідні брати та сестри, той з подружжя, який його пережив, батьки тощо), а також у випадку спадкування спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою податку.

При цьому, передбачається, що норми, якими передбачається скасувати обов’язкову оцінку майна при спадкуванні, набудуть чинності вже на наступний день після офіційного опублікування закону, а норми щодо надання повноважень органам місцевого самоврядування щодо оформлення права на спадщину та щодо реєстрації прав на успадковане мешканцями сільських населених пунктів нерухоме майно – з 1 січня 2016 року.



пропозиції партнерів
Новини