Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Білому Домі відповіли на петицію про звільнення Савченко

  • 1089

Як повідомила Юлія Тимошенко на своїй сторінці в Facebook, США вкотре закликають Росію до дотримання Мінських угод, в тому числі і до звільнення нелегально затриманих осіб.

«Дякуємо за петицію. США неодноразово закликали до звільнення української льотчиці Надії Савченко, останнього разу 12 листопада, під час промови представника США в ООН Саманти Пауер. Росія та сепаратисти, яких вона підтримує, дали згоду на виконання 12-ти пунктів після підписання Мінської угоди 5 вересня. У 5-му пункті угоди Росія погодилась звільнити усіх заручників та незаконно затриманих осіб. До їхнього переліку увійшли Надія Савченко, а також український режисер Олег Сенцов, які обидва були захоплені терористами на території України і нелегально перевезені проти своєї волі до Росії.

Ми ще раз закликаємо Росію звільнити Надію Савченко, а також всіх заручників і нелегально затриманих осіб, і виконати усі домовленості, викладені у підписаній Росією та сепаратистами угоді у Мінську. Ми неодноразово давали зрозуміти, що у Президента Путін є вибір. Якщо він хоче знайти вирішення конфлікту в Україні відповідно до Мінських домовленостей, санкції можуть бути припинені. Якщо Росія продовжить ігнорувати свої зобов’язання та вести небезпечну та дестабілізуючу активність, ціна цього рішення для Росії продовжить зростати».

Читайте також: Надія Савченко представлятиме Україну в ПАРЄ



пропозиції партнерів
Новини