Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Суд у Єгипті зняв обвинувачення з екс-президента Хосні Мубарака

  • 480

Єгипетський суд виправдав колишнього президента Хосні Мубарака у справі про вбивства демонстрантів в лютому 2011 року. Однак поки політик залишиться у в’язниці, де він відбуває трирічний термін у іншій справі.

Суд у Каїрі у суботу, 29 листопада, зняв обвинувачення проти колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака у справі щодо вбивств демонстрантів під час протестів 2011 року. Суд також зняв із Мубарака обвинувачення в корупції, але він залишиться у в’язниці, оскільки відбуває трирічний термін через іншу корупційну справу, повідомляє агентство AFP.

Суд також виправдав двох синів Мубарака та сімох колишніх представників силового блоку, в тому числі екс-міністра внутрішніх справ Єгипту Хабіба аль-Адлі, додає агентство.

Нагадаємо, в 2012 році Мубарака, який упродовж тридцяти років правив у Єгипті, було засуджено до довічного ув’язнення. Тоді суд визнав екс-президента відповідальним за смерть демонстрантів, які загинули нібито внаслідок виконання наказу екс-президента. Однак згодом апеляційний суд скасував вирок Мубараку з технічних причин.

Режим Мубарака був повалений в лютому 2011 році після 18-денних протестів. За цей період було вбито близько 900 людей



пропозиції партнерів
Новини