Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Мінську знову зустрінуться 9 грудня

  • 421

Про майбутню зустріч тристоронньої контактної групи повідомив Президент України Петро Порошенко, передає Телеграф.

Як повідомив Президент, метою зустрічі буде затвердження плану-графіку імплементації мінських домовленостей, зокрема щодо припинення вогню і відведення важких озброєнь, організації контролю з боку ОБСЄ.

«Завдання, яке ставить Україна - затвердження плану графіку імплементації Мінських угод. Мається на увазі, щоб 9 числа відбувся день артилерійської тиші, і протягом 30-и днів ми вийшли на лінію, яка вказана в Мінському протоколі. Це має кореспондуватися з відведенням важкого озброєння, артилерії і техніки та початком ефективного використання моніторингової і верифікаційної функції ОБСЄ для того, щоб забезпечити стійке припинення вогню. Це має кореспондуватися з підготовкою до політичного процесу організації місцевих виборів на Донбасі», - заявив Президент.

Читайте також: За час АТО загинули 1252 бійці

Також він наголосив, що результати незаконних виборів на Донбасі 2 листопада мають бути скасовані.

Порошенко обговорив мінські переговори з президентом Франції Франсуа Олландом, який по дорозі з Казахстану повинен відвідати Росію для короткої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

«Ми намагаємося організувати, щоб ефективність мінського формату 9 грудня не була зірвана. Я поки що зі стриманим оптимізмом дивлюся на те, що нам 9 числа вдасться припинити вогонь», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Російські бойовики звернулись до українських ЗМІ



пропозиції партнерів
Новини