Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

ЄС хоче зняти санкції з трьох «папєрєдніків»

  • 710

За даними The Wall Street Journal, ЄС готовий виключити з списку санкцій 3 з 22 колишніх чиновників України, які звинувачуються в незаконній розтраті держмайна, передає Українська правда.

«ЄС наклав ці санкції швидко,(без вивчення справ), оскільки в той час був значний тиск на ЄС з метою дати хоч якусь відповідь на події в Україні. Підставою для накладання санкцій була надана Києвом інформація про те, що ці представники влади «підозрюються у зловживанні державними коштами», - пояснює видання.

Згодом ЄС «намагався підтвердити інформацію (про розслідування), надану Києвом, але стикнувся з тим, що перевірити її неможливо».

Тому у ЄС є сумніви у коректності накладання санкцій проти 16 з 22 представників з колишньої української влади, щодо яких в березні ЄС ухвалив рішення про арешт активів.

Припускають, що одним із трьох екс-чиновників, з яких знімуть санкції, може бути екс-заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Нагадаємо, ЄС 6 березня запровадив перший етап санкцій. Зокрема, 18 українським посадовцям було заморожено активи на території Євросоюзу у зв’язку з незаконним привласненням активів української держави.



пропозиції партнерів
Новини