Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Адвокат Савченко звернувся до Путіна

  • 1680

Марк Фейгін звернувся до російського президента із відкритим листом, де просить посприяти звільненню своєї підзахисної.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Звернутися до Вас мене змусила винятковість ситуації, в якій опинилася моя підзахисна, український офіцер і пілот Надія Вікторівна Савченко. Її звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів Волошина і Корнелюка на Сході України влітку минулого року. Будучи її адвокатом, я обґрунтовано розраховував на неупереджений і законний хід розслідування. у моєму уявленні розібратися в зазначеній справі здатний навіть недорозвинений студент, не кажучи вже про професійну слідчу групу СК РФ. Причому, процесуального матеріалу, який дозволив би зробити обґрунтований висновок про роль Савченко в зазначених вище події більш ніж достатньо», - пише М.Фейгін.

За його словами, захист надав переконливі докази невинності Савченко.

«Сім місяців - це більш ніж достатній термін, щоб перевірити дані білінгу телефону обвинуваченої, свідчень очевидців подій і провести відповідні процесуальні заходи. Однак Н.Савченко і тепер у в'язниці. Чи варто дивуватися, що реакцією на настільки кричущу несправедливість стало обрання Савченко депутатом українського парламенту, делегування в ПАРЄ і вимога її звільнення з боку урядів, зовнішньополітичних відомств і провідних політиків ряду держав. Переслідування Савченко сприймається ними, як покарання непокірної України в її особі, а вимога звільнити невинну Савченко російським слідством і судом розцінюється як неприпустима поступка «карателям»... Зазначені вище обставини змусили Савченко вдатися до голодування, як останнього способу домогтися чесного і справедливого розгляду», - йдеться в листі.

Фейгін наголосив, що Надія Савченко голодує вже 45 днів. А «суд не розібрався з викраденням Савченко, суд не розібрався з обґрунтованістю його арешту, суд не розібрався з обвинуваченням».



пропозиції партнерів
Новини