Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Греція не підтримує позицію ЄС щодо Росії

  • 1004

Новий грецький уряд відхрестився від заяви ЄС щодо ситуації в Україні і нових санкцій проти Росії у зв'язку з останніми подіями в Маріуполі, передає Еспресо з посиланням на Reuters.

У вівторок вранці Європейська рада опублікувала заяву, в якій лідери країн ЄС закликають Раду у закордонних справах на екстреному засіданні 29 січня «розглянути ситуацію (в Україні) і обговорити заходи, в тому числі і подальші обмежувальні заходи, які дозволили б забезпечити швидке і повне дотримання Мінських угод».

У грецькому ж уряді заявили, що думка нового керівництва країни при узгодженні жорсткого документа врахована не була.

«Ми хочемо підкреслити, що заява не отримало згоду нашої країни», - йдеться в повідомленні канцелярії прем'єр-міністра Алексіса Ціпраса.

Згідно з повідомленням, «під час телефонної розмови між прем'єр-міністром і Верховним представником з міжнародних справ ЄС Федерікою Могеріні було висловлено незадоволення тим, як це (погодження заяви щодо Росії) було зроблено».

Нагадаємо, Алексіс Ціпрас став новим прем'єром Греції у понеділок, 26 січня. Не виключено, що новий грецький уряд, займе проросійську позицію. Слід зауважити, що першим закордонним дипломатом, з яким Ципрас зустрівся після свого призначення, був російський посол Андрій Маслов, який вручив новому прем'єру телеграму з привітаннями від президента Росії Володимира Путіна.



пропозиції партнерів
Новини