Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Роскосмос відмовився від українських ракет

  • 632

У січні цього року на підприємстві змінилось керівництво, після чого змінилась і позиція Роскосмосу.

Офіційний представник Роскосмосу Ігор Буренков заявив, що ракети «Зеніт», які виготовляють на українському «Південмаші» більше замовляти не будуть. А ті супутники, які планували запустити з їх допомогою, будуть доставлені на орбіту за допомогою новітніх носіїв сімейства «Ангара», пише Обозреватель.

«Наша промисловість щойно завершила створення сучасної ракети, яка дозволяє виконувати будь-які завдання, і ми порахували, що немає більше сенсу закуповувати ракети в Україні», - пояснив Буренков, пише Обозреватель.

Після зміни керівництва Роскосмосу у січні цього року змінилась і позиція щодо українських ракет. Колишній глава Роскосмосу не хотів відмовлятися від «Зеніту» і ще у грудні 2014 року на підприємстві повідомляли, що українські ракети будуть замовляти і далі. У 2016-2018 роках Роскосмос планував три пуски «Зеніт», два намічено на цей рік.

Нова ж адміністрація Роскосмосу майже відразу вирішила на «Зеніт» більше не розраховувати, тим більше що їх виробник «Південмашзавод» зараз зазнає серйозних труднощів. 22 січня на підприємстві були оголошені неоплачувані канікули на два місяці.



пропозиції партнерів
Новини