Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Влада РФ «націоналізувала» завод Порошенка в Севастополі

  • 1645

Російська окупаційна адміністрація Севастополя на своєму позачерговому засіданні прийняла рішення про «націоналізацію» Севастопольського морського заводу, що належить президентові України Петру Порошенку.

Про це повідомляє ВВС.

Рішення про «націоналізацію» було прийнято всупереч думці «депутатів» місцевого законодавчого зібрання. Раніше в суботу вони відхилили проект документа про «націоналізацію» 35 підприємств, у тому числі Севморзаводу, підготовлений за ініціативою голови окупаційної адміністрації Сергія Меняйло. Вісім депутатів проголосували «проти», вісім — «за» і четверо утрималися.

«Депутатів» здивував поспіх, з яким їм пропонувалося прийняти цей закон. У них також виникли сумніви в законності «націоналізації» деяких підприємств, міноритарними акціонерами яких можуть бути севастопольці, повідомив «депутат» Олександр Кулагін.

Кулагін в інтерв’ю севастопольському новинному порталу ForPost пропонував розглянути питання про «націоналізацію» Севморзаводу в суді. За його словами, в даному випадку був запропонований неправовий спосіб націоналізації власності.

Однак рішення про націоналізацію двох підприємств зі списку — «Севморзавода» і КБ Радіозв’язку — було прийнято вже через кілька годин. Всього було вирішено націоналізувати 13 підприємств.

Як йдеться в постанові російської окупаційної адміністрації, ці підприємства мають стратегічне значення для економіки Севастополя.



пропозиції партнерів
Новини