Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

ОБСЄ зафіксувала відведення перших колон важкого озброєння бойовиків

  • 457

Місія ОБСЄ опублікувала звіт, в якому констатувала відведення шести колон важкого озброєння бойовиків «ДНР» і «ЛНР», передає УНІАН.

«СММ зафіксувала переміщення чотирьох окремих колон т. зв. ДНР. У кожному випадку представники місії супроводжували бойовиків ДНР до місця, де були зосереджені попередньо складені колони», — йдеться у звіті місії.

Перша колона була зафіксована в 5 км від Донецька і складалася з п’яти РСЗВ «Град», одного БТР-80 і військових вантажівок і фургонів. У селищі Карло-Марксове бойовики відвели чотири системи «Град» та вантажівку. На околиці Донецька і Новозар’ївці в колону увійшли по чотири установки «Град» та вантажівка.

Також на території підконтрольній бойовикам «ДНР» місія зафіксувала кілька танків і вантажівок без розпізнавальних знаків, які перевозили людей у військовій формі. Крім того, поблизу Іловайська були зафіксовані 60 білих фургонів, з так званого «гумконвоя РФ».

За даними звіту, в «ЛНР» запропонували ОБСЄ проконтролювати відведення двох колон.

«Перша колона, яку зустріла місія біля населеного пункту Брянка, складалася з одного БТР, чотирьох 122-мм самохідних гаубиць, п’яти систем «Град» та вантажівки. Інша колона, що складалася з п’яти 152-мм гаубиць, спостерігачі зустріли в 7 км на південь від центру Луганська», — розповіли в ОБСЄ.



пропозиції партнерів
Новини