Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

У Раді запропонували садити на три роки за «підрив авторитету влади»

  • 886

Депутат від Народного фронту зареєстрував законопроект про позбавлення волі до трьох років за критику влади, пише Korrespondent.

У Верховну Раду України внесений законопроект про введення кримінальної відповідальності за «підрив авторитету» органів влади.

Автором документу є депутат від «Народного фронту» Костянтин Матейченко. Матейченко раніше отримав популярність як командир батальйону «Артемівськ».
Згідно з текстом законопроекту, пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 339-1 «Умисні дії по підриву авторитету держави та її органів влади», яка карає за «суспільно небезпечні протиправні діяння, що посягають на авторитет України як суверенної держави».

Стаття забороняє, зокрема, «публічне приниження, наругу, осквернення або інші дії, спрямовані на підрив авторитету органів держвлади, місцевого самоврядування та об’єднань громадян України». Також стаття карає за «цинічне, зневажливе ставлення та неприйняття як окремих структурних елементів системи державного управління (його відповідних органів), так і держави в цілому».

У пояснювальній записці також зазначено, що законопроект не потребує консультацій з громадськістю.

Санкція статті, за задумом депутата, передбачає покарання виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.



пропозиції партнерів
Новини