Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Доповідач ООН не змогла отримати доступ до Криму для моніторингу прав кримських татар

  • 672

Про це йдеться у доповіді, яку підготувала Рита Ісаак для оприлюднення під час 28 сесії Ради з прав людини ООН, передає УНН.

«Спеціальний доповідач спробував отримати доступ до Автономної Республіки Крим, щоб оцінити ситуацію меншин, а також проконсультуватися з де-факто владою і меншинами та іншими членами суспільства. На жаль, вона не отримала необхідні гарантії, що дозволили б їй відвідати АРК», — йдеться у доповіді.

Однак, деякі представники кримських татар зазначили у розмові з доповідачем, що їх права не визнавалися і не захищалися жодною владою в Автономній Республіці Крим. Але у березні 2014 Верховна Рада прийняла резолюцію, що гарантує права кримськотатарського народу в складі держави Україна (№ 1140-VII 20 березня).

Відповідно до постанови, Україна гарантує збереження і розвиток «етнічної, культурної, мовної та релігійної унікальності кримськотатарського народу як корінного народу і всіх національних меншин України».

Влада визнала Меджліс кримськотатарського народу компетентним органом і висунула вимогу термінового подання проектів законів і нормативних правових актів, що підтверджують статус кримськотатарського народу як корінного народу.



пропозиції партнерів
Новини