Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Google стане мобільним оператором

  • 1313

Google в найближчі місяці вийде на ринок стільникових послуг. Про це заявив старший віце-президент компанії Сундар Пічаі, передає Український Телекомунікаційний Портал.

Масштаби цих операцій будуть невеликими, але при цьому досить суттєвими, щоб традиційні мобільні оператори згодом змогли використати отриманий Google досвід.

Плани надавати послуги бездротового зв'язку інтернет-гігант виношує з 2013 року. Три роки тому Google вступила в конкуренцію з американськими інтернет-провайдерами та кабельними мережами. Тепер прийшла черга стільникових операторів. Надавати послуги мобільного зв’язку і бездротового інтернет-доступу Google буде по моделі віртуального оператора. Це означає, що компанія буде орендувати ємності існуючих мереж провідних мобільних провайдерів, таких як Sprint і T-Mobile.

Сундар Пічаі провів паралель між майбутнім запуском послуг зв’язку та розробкою Google власних смартфонів під брендом Nexus, які збирали інші виробники.

Спостерігачі вважають, що вихід Google на ринок стільникового зв’язку може негативно позначитися на відносинах компанії з операторами. Однак навряд чи потенційні суперечності призведуть до суттєвого конфлікту. Раніше інтернет-гігант зміг уникнути непорозумінь з виробниками мобільних пристроїв, після того як запустив власну лінійку смартфонів і планшетів Nexus.



пропозиції партнерів
Новини