Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Чому морські котики ґвалтують пінгвінів (Відео)

  • 2289

Морських котиків застали за екстремальним сексом: вони намагалися здійснювати статеві акти з пінгвінами. У тому, чим зумовлене раптовий міжкласовий секс в Антарктиці, спробував розібратися кореспондент BBC Earth.

В холодній Антарктиці киплять палкі пристрасті: на віддаленому і здебільшого пустельному острові морські котики демонструють екстремальні форми сексуальної поведінки.
Вони намагаються займатися сексом з пінгвінами.

Помічений в цьому був не один котик, і не одного разу. Дослідники зняли процес і описали свої спостереження в журналі Polar Biology.

Вперше морський котик, який намагався злягатися з королівським пінгвіном, був знятий ще в 2006 році на острові Маріон-Айленд в Антарктиді, де проживають обидва цих види. Тоді вчені припустили, що котик був недосвідченим в сексі. Або це була агресивна поведінка хижака. Або спроба пограти, яка випадково перейшла в сексуальну площину.

Спеціалісти регулярно проводять спостереження за фауною острова, намагаючись виявити рідкісну або характерну поведінку.

Група дослідників під керівництвом де Бруна і Вільяма Хэддада тричі спостерігала, як молоді морські котики вступали в статеві акти зі здоровими пінгвінами невстановленої статі.
Два випадки сталися в затоці Гудхоуп, ще один — на Фанк-біч. Інцидент 2006 року був зафіксований на іншому пляжі, Трайпот-біч.

«Ми зацікавилися не на жарт», — прокоментував де Брюн останні випадки.

Всі чотири інциденти схожі. Кожен раз морський котик наздоганяє і ловить пінгвіна, після чого піднімається на нього. Котик намагається злягтися з птахом кілька разів, приблизно за п’ять хвилин за один захід, відпочиваючи в перервах.

Пінгвіни злягаються через клоаку, і тюленям, схоже, в деяких випадках теж вдавалося туди проникнути. Хэддад зняв інциденти на відео.

У трьох з чотирьох випадків морські котики відпускали пінгвінів. Проте одного разу котик вбив пінгвіна і з’їв його після статевого акту.

За винятком цих інцидентів науці не відомі випадки, коли ластоногі ссавці (до них відносяться тюлені, морські котики і морські леви) намагалися б зайнятися сексом з представником іншого біологічного класу — в даному випадку з птахами.

Вчені можуть лише гадати, чим пояснюється така поведінка морських котиків.

Але недавні спостереження дають підставу припустити, що в популяції котиків на цьому острові статеве насильство над пінгвінами може представляти собою завчену поведінку.

«Котики можуть навчатися — це видно на прикладі їх поведінки при пошуку їжі», — пояснює де Брюн.

Тому не виключено, що, спостерігаючи сексуальні напади побратимів на пінгвінів, інші морські котики теж вирішують спробувати.

Це пояснювало б, чому такі інциденти відбуваються все частіше. Однак, за словами де Бруна, є й інші загадки: «Якщо це завчена поведінка, то ми не розуміємо, чим вона корисна для молодих самців. Ну хіба що вони дізнаються, що ці птахи — більш доступний тренажер для відпрацювання статевих навичок».

Зняті котики, як каже науковець, були недостатньо дорослими або великими для того, щоб сформувати власні гареми самок.

«Можливо, це реалізація сексуального потягу, особливо з урахуванням гормонального фону в шлюбний сезон. Дуже малоймовірно, що вони приймають пінгвіна за самку морського котика. Хоча важко сказати», — визнає фахівець.



пропозиції партнерів
Новини