Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Археологи заявили, що знайшли ймовірний дім Ісуса Христа (Фото)

  • 1585

Британський професор Кен Дарк оголосив про виявлення стародавнього будинку в Назареті, де, за його припущенням, провів дитинство Ісус Христос.

Як передає 24 Канал, про це дослідник написав у статті «Будинок Христа в Назареті був знайдений?» у свіжому номері наукового журналу Biblical Archaeological Review.

Він та його колеги 9 років вели дослідження на місці розкопок в Назареті — в містечку, в якому, за переказами, народився Ісус Христос. І тепер стверджують: виявлені тут руїни залишилися від будинку, в якому Спаситель провів своє дитинство.

Вчені датували споруду I століттям нашої ери — в той час в Назареті було не більше 50-ти будинків. Житло вирубано в вапняному пагорбі, має кілька суміжних кімнат. У ньому зберігся один дверний проріз. Поряд з будинком — з боків від нього — розташовані дві гробниці. Археологи розкопали і предмети вжитку, виготовлені з вапняку — каменю, який вважався у євреїв чистим.

Археолог Дарк вважає: вірогідність того, що будинок той самий, в якому жили Діва Марія і тесля Йосип, дуже висока. По-перше, він, як і сказано в Біблії, розміщений поблизу від того місця — від грота, в якому архангел Гавриїл повідомив Марії про прийдешнє народження сина Божого. Там тепер стоїть храм Благовіщення. По-друге, будинок в точності потрапляє під опис, зроблений візантійцями ще в глибоку давнину — в 670 році нашої ери. І нарешті, над будинком і гробницями була зведена церква. Неспроста, мабуть. Руїни церкви теж знайшлися.

Перші, попередні розкопки почалися тут ще 1880-го року. Продовжилися в 1936. Але справжні дослідження стартували лише в 2006 році. І ось 2015 рік, схоже, приніс сенсаційні результати.

На звання «будинку Ісуса» претендує, до речі, ще одне житло, виявлене неподалік від обстеженого Дарком. У 2009 році його розкопала група ізраїльських археологів. У будинку було дві кімнати, внутрішній дворик з цистерною для збору дощової води і великий льох. Будівлю теж віднесли до I століття нашої ери. І оголошуючи про його знахідку, натякнули, що мова йде, швидше за все, про будинок Спасителя.



пропозиції партнерів
Новини