Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

В Україну прибули 60 канадських тепловізорів

  • 1004

У Міноборони зазначили, що обладнання було передано в якості першої партії гуманітарного вантажу для Збройних сил України.

Загалом, українська армія отримає 248 тепловізорів. Їх загальна вартість становить 1 млн канадських доларів.

Міністр оборони України Степан Полторак вже подякував уряду Канади за таку підтримку та висловив сподівання на подальшу співпрацю з Канадою, з якою в України склалися дуже тісні відносини.

«Допомогу від цієї країни ми отримуємо не в перший раз. Ці прилади нічного бачення нам зараз дуже потрібні, щоб оснастити ними підрозділи, які виконують бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Оскільки, незважаючи на перемир'я, існує постійна загроза дій диверсійно-розвідувальних груп противника, особливо вночі. Прилади нічного бачення від уряду Канади вже сьогодні-завтра будуть відправлені на передову», - сказав Полторак.

Читайте також: В Україні розмежують «учасників бойових дій» та «учасників війни»

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук зазначив, що його країна намагається підтримати обороноздатність України і допомогти забезпечити мир.

«Ця партія тепловізорів, як і вся інша допомога, є частиною скоординованої програми, яку ведуть наші прем'єр-міністр, міністр оборони і міністр закордонних справ. Всі вони добре знають і розуміють ситуацію в Україні. Ці тепловізори допоможуть військовослужбовцям збройних сил України бачити, що робиться навколо них вночі, коли противник може вдатися до різних підлістей», - заявив посол.



пропозиції партнерів
Новини