Вітаємо на сайті Радіо Максимум!

На вказану електронну адресу було надіслано повідомлення для підтвердження реєстрації

Форма для відновлення паролю
Вітаємо, Ваші дані успішно оновлено!

Біохакери провели першу ін’єкцію нічного зору

  • 1825

Ін’єкція світлочутливого пігменту наділила піддослідного «нічним баченням».

Світлочутлива молекула «хлорин е6» (Ce6) — аналог хлорофілу, який виділяють з водоростей і використовують для лікування деяких форм раку, пише Nacked Science. Однак команда Science for the Masses знайшла їй інше застосування, ще більш ефектне.

Ще кілька років тому було припущено, що ін’єкція Се6 в око здатна підвищити здатність сітківки бачити в темряві — і «біохакери», як називають себе учасники Science for the Masses знайшли добровольця, який погодився перевірити технологію на собі.

Для початку очі піддослідного промили, видаливши забруднення і микропилинки, і обережно зафіксували, не дозволяючи моргати, щоб розчин не змився сльозами. Потім за допомогою мікропіпетки йому закапали в кожне око по три дози (по 50 мкл) розчину, що містить Се6, злегка натискаючи на зовнішній куточок ока, щоб рідина розподілилася по поверхні. Страшнуватий чорний колір швидко розтанув, однак очі добровольця прикрили чорними контактними лінзами, щоб вони не отримували зайвого світла.

За даними дослідників, через годину піддослідний зміг в повній темряві розрізняти форми об’єктів, розташованих в 10 м від нього, і потім цей ефект лише посилювався: дистанція, з якої він міг розглянути предмети (наприклад, долоня), досягла 50 м.

«Випробуваний ідентифікував об’єкти зі 100-відсотковою точністю, — повідомляють Science for the Masses, — тоді як контрольна група — тільки в 33% випадків».

Досліди були продовжені в нічному лісі: випробуваний і кілька осіб контрольної групи повинні були розглянути і з допомогою лазерної указки показати, в якому напрямку від них інші, — і знову нічний зір показав себе чудово.

Деякий час, щоб зберегти очі, піддослідний був змушений носити сонцезахисні окуляри, проте до ранку всі наслідки ін’єкції «розсмокталися».

Протягом 20 днів спостереження ніяких побічних ефектів не спостерігалося — однак цікаво, чим це закінчиться у широкому масштабі.



пропозиції партнерів
Новини